ERASMUS+ AKREDİTASYON PROGRAMI YURT DIŞINA GİDECEK ÖĞRENCİ SEÇİMİ

ERASMUS+OKUL EĞİTİMİ AKREDİTASYON PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE KATILIMCI ÖĞRENCİ SEÇİMİ KRİTERLERİ

Akreditasyon kapsamında konsorsiyum üyesi olan okulumuz Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulunda yurtdışı hareketliliklere katılacak olan (4 öğrenci) katılımcıların belirlenmesi, yurt dışındaki faaliyetlerden verim alınabilmesi ve İngilizce dil yeterliliklerinin geliştirilmesi süreçlerini desteklemek için Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde kurs açılacaktır.

Erasmus+ yurtdışı hareketliliklerine katılacak öğrencilerin seçimlerinde,

• Yabancı dilde iletişim kurabilme becerisi, (İngilizce Dil Düzeyi belgeye dayalı-zorunlu)
  • Akreditasyon Projesi Okul Ekibi tarafından planlanacak yazılı ve/veya sözlü yabancı dil sınavı,
  • Akademik başarı (e-okul not ortalaması en yüksek öğrencilerden başlanarak sıralama yapılacaktır)
  • Öğretmen Görüşü (kültürlerarası diyaloğa açık olma, proje çalışmalarına hevesli olma, işbirliği içinde çalışabilme / uyum sağlama, sorumluluk alma ve verilen görevi yerine getirme)
  • Okul içinde veya dışında herhangi bir alanda başarı veya ödüle sahip olma,
  • 5., 6. veya 7. sınıf öğrencisi olma, (Hareketlilik tarihinin ileri bir tarih olması durumunda öğrencinin yine okula devam ediyor olması gereklidir)
  • Okulumuz tarafından yürütülmüş herhangi bir eTwinning projesinde katılım belgesine sahip olma,
  • Herhangi bir disiplin cezası bulunmama,
  • Sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı olmak,
  • Seyahat engeli olmaması (aile hekimlerinden alınacak doktor raporu) dikkate alınacak kriterlerdir.

Seçim süreci şeffaf bir şekilde yukarıda belirtilen kritelere göre puanlama yaparak sürdürülecektir.

22.11.2023

Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu