Orhan ABALIOĞLU

ORHAN ABALIOĞLU

"Abalıoğlu Grubu" kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Orhan Abalıoğlu'yum. 1935 yılında İsmail Baki-Hacı Bahriye Abalıoğlu çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olarak Denizli'de dünyaya geldim. İlkokulu, Denizli Gazi İlkokulu'nda tamamladım. Ortaokul için Denizli Lisesi'ne kayıt oldum. Lise eğitimine başladığım ilk yıl babamın rahatsızlığı nedeni ile eğitimimi yarım bırakmak zorunda kaldım. O senelerde ailemizin kurduğu, Abalıoğlu Kolektif Şirketi vardı. 1951 yılında işletmeye açılan Pamuk Çırçır Fabrikasının yönetimine beni getirdiler. 1963'e kadar 13 sene bu görevi yürüttüm. Babam 26 Aralık 1956'da 41 yaşında vefat etti. Babamın vefatından sonra şirkette, ben ve kardeşim Turan Abalıoğlu, yarı yarıya ortak olarak çalışmaya devam ettik.

1 Mayıs 1960'ta hayatımı Sn. Cedide Bosnalı (Abalıoğlu) ile birleştirdim. Evliliğimizden 1 kız 3 erkek çocuğumuz var. Abalıoğlu Grubu'nun, Türkiye'ye sağladığı katkı, ekonomik yatırımlarla sınırlı değildir. Denizli'de, 15.000 m2 arsa üzerinde 7.800 m2 alana yapılan Türkiye'nin en büyük ilköğretim okulu olan "ABALIOĞLU YEM SANAYİ İLKÖĞRETİM OKULU" 2007 yılında eğitim ve öğretime başladı. 32 derslikten oluşan okul; 1400'ün üzerinde öğrenciye eğitim imkânı sunmaktadır.

Bugün ve gelecekte eğitim-öğrenim görecek olan, tüm öğrencilerimizle, beni başarıya ulaştıran ilkelerimi paylaşmak isterim.

• Çalışın, çalışmaktan korkmayın, yılmadan yorulmadan çalışın.
  • Dürüst olun.
  • Hırslı olun.
  • Risk almaktan korkmayın.
  • Alçakgönüllü ve yardımsever olun.
  • Haram yemeyin.
  • Doğru yoldan ayrılmayın.

Ben, Orhan Abalıoğlu olarak, bu güne kadar, çalışma azmim ve üretme heyecanımdan hiçbir şey kaybetmedim. Yönetim kurulu başkanlığını yaptığım, Abalıoğlu Topluluklarını, çocuklarımla ve 1400 çalışanımla birlikte, ilerletmeye, hiçbir şeyden ödün vermeden, ülke sanayisine katkıda bulunmaya ve yeni istihdam alanları yaratmaya devam edeceğim.

Siz değerli öğrencilerimize başarılar diliyorum.... Orhan ABALIOĞLU (1935-2019)

Hayırseverimiz Orhan ABALIOĞLU  03.03.2019 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Yayın: 23.05.2019 - Güncelleme: 24.12.2019 12:19 - Görüntülenme: 1257